Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

 • Voor wie is Staat van Rijnmond?

  De Staat van Rijnmond is bedoeld voor gemeentebestuurders en ambtenaren, maar is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden die willen weten hoe de Rijnmondregio ervoor staat. Bezoekers kunnen de data gebruiken voor bijvoorbeeld besluitvorming, agendavorming, verantwoording, benchmarking of onderzoek.
 • Wanneer worden de gegevens geactualiseerd?

  De gegevens worden op verschillende momenten in het jaar geactualiseerd. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van de data. In de databank is in de metadata terug te zien wanneer de data het laatst gewijzigd is.
 • Ik zie andere cijfers dan de vorige keer. Hoe kan dat?

  Zowel wijzelf als onze bronnen verbeteren de gegevens in Staat van Rijnmon continu. We voeren deze verbeteringen waar mogelijk door met terugwerkende kracht.

  Er zijn reguliere en incidentele verbeteringen. Reguliere verbeteringen zijn bijvoorbeeld aanpassingen van voorlopige naar definitieve cijfers door CBS. Incidentele verbeteringen zijn eenmalige aanpassingen van methodes, herstel van fouten en dergelijke. 

 • Zijn er ook gegevens op wijk- en buurtniveau?

  Op dit moment zijn er op Staat van Rijnmond voor Rotterdam soms cijfers op wijkniveau opgenomen. Zoek je cijfers op buurtniveau of wijkniveau voor een andere gemeente? Neem dan gerust contact met ons op. Mogelijk kunnen we de cijfers op verzoek aanleveren.

 • Mag ik de gegevens op deze website overnemen?

  Ja, alle gegevens op deze website zijn openbaar toegankelijk en voor iedereen vrij te gebruiken. Vermeld wel altijd dat de gegevens afkomstig zijn van Staat van Rijnmond.