Een ogenblik geduld a.u.b.

Staat van Rijnmond is vernieuwd!

door Esther Sprong

Staat van Rijnmond, dé digitale databank met informatie op het gebied van het milieu en de leefomgeving in de Rijnmondregio is doorontwikkeld. Alle antwoorden op je vragen over de staat van het milieu in jouw gemeente kun je hier nog steeds vinden, maar dan nóg makkelijker.

Wil je weten hoeveel laadpalen voor elektrische auto’s er in je gemeente staan of wat de gezondheidseffecten van de luchtverontreiniging in de Rijnmondregio zijn? Op dit platform vind je alle cijfers van en over de gemeenten duidelijk en overzichtelijk in een oogopslag.

Op de voorpagina selecteer je gemakkelijk het thema dat je zoekt door de omschrijving die er bij staat. Ook kun je via de zoekfunctie rechtsboven gemakkelijk zoeken naar het onderwerp waar jij in geïnteresseerd bent. De thema’s zijn ingedeeld naar de thematiek van de Omgevingswet die intreedt per juli 2023. Staat van Rijnmond kan een informatiebron zijn voor het opstellen van omgevingsplannen of het monitoren van de omgevingswaarde. De informatie die je op Staat van Rijnmond vindt helpt je bij het opstellen of aanpassen van beleid, het formuleren van programma’s, aanscherpen van maatregelen of het informeren van de raad en omgeving.

Nieuw ten opzichte van vorig jaar is dat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe indicatoren, belangrijke wijzigingen en andere actuele informatie via de nieuwsberichten.

Het platform is dynamisch en blijft zich ontwikkelen om in de steeds veranderende behoeften te blijven voorzien. Heb jij tips, feedback of zou je graag meer informatie willen over een specifiek thema? Laat het ons weten via het contactformulier of stuur een mail naar staatvanrijnmond@dcmr.nl.