Een ogenblik geduld a.u.b.

Staat van Rijnmond workshop tijdens de Atlas Leefomgeving Werkconferentie 2023

door Shanna Levenswaard

De Atlas Leefomgeving Werkconferentie 2023 vindt plaats op 14 september in Rotterdam. Tijdens de Atlas Werkconferentie verzorgt DCMR Milieudienst Rijnmond een workshop over Staat van Rijnmond.

In de workshop gaan we in op vragen als:

  • Wat zijn de ervaringen met soortgelijke platforms?
  • Hoe kun je de data gebruiken, bijvoorbeeld bij aanpassen van beleid, het ontwikkelen van programma’s of het aanscherpen van maatregelen?
  • Per 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in. Hoe kan het platform Staat van Rijnmond daarbij helpen?
  • Wat zijn de voordelen van het platform en hoe verschilt het van de Atlas Leefomgeving?

Het thema van de werkconferentie is dit jaar ‘De Compacte Stad – de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling’. In dit concept gaat het om het efficiënter indelen van de ruimte door meerdere functies in een gebied bij elkaar te brengen. Denk aan wonen, werken, natuur, recreëren en vervoer. De compacte stad kan als concept een oplossing bieden voor het gebrek aan ruimte in Nederland. Maar als woonwijken dichterbij bedrijventerreinen komen te liggen, kan dit ook leiden tot meer risico’s. Zoals milieueffecten of brandgevaar.

Bij een compacte stad gaat het om het maken van keuzes: waar wil je de ruimte voor inzetten? Waar liggen kansen? En waar juist risico’s? Daar gaat het ook over tijdens deze Atlas Werkconferentie.

Je kunt je hier nog aanmelden voor verschillende sessies.